Sunday, November 29, 2009

Kereta impian

Salam,

Beberapa tahun lepas, kawan aku kata "Ko kena letak gambar kereta yang ko nak pakai dalam Blog, baru nampak ko akan berkomitmen dengan lebih tekad".

Aku teringat kata2 dia sampai saat ini..

Maka aku pun mencari kereta apa yang aku minat nak guna dan sesuai untuk business aku..

Akhirnya aku pun decide nak beli Honda Accord 2.4 warna putih shining rim garang 18" spec modulo harga dalam RM190,000.00 jer.

















hahaha... power2...

tapi sebelum aku pakai kereta ni.. aku nak pakai kereta toyota vios 1.5 TRD spec harga dalam RM90,000.00 jer..














aku mesti mencapai sasaranku dengan izin-Nya pada tahun depan sebelum Hari Raya Puasa aku mesti nak keluar kereta vios nie..

A mark of my life's changing..

hahaha.. doa dan usaha adalah perkara utama dalam menjayakan impian ini..

salam dan jumpa kita dalam coretan aku yang akan datang..

Nantikannya..

Monday, March 16, 2009

Kenderaan anda...

Salam pembaca yang budiman,

Blog ini bukanlah ditulis untuk tatapan umum tapi kalau dah ada orang nak terbaca silakanlah...

Blog ini adalah semata2 untuk rekod peribadi saya dan untuk saya sahaja yang mana saya mahu merekodkan semua jenis kenderaan yang telah, sedang dan akan saya miliki...

Untuk orang biasa2 tidak perlulah anda terikut2 dgn cara saya ini. Ini adalah khusus untuk orang yang berimpian dan melakukan sesuatu yang luarbiasa selain dari 'makan gaji' sahaja...

Semasa saya makan gaji saya tidak pernah mahu memikirkan perkara yang diluar kemampuan saya... Gaji RM2000 je.. kereta ape je yang saya boleh pakai.. setakat Perodua Viva 1.0 (A) lepas la.. sape yang beli lebih dari ini memang dia seorang yang hebat atau tak tahu ukur baju di badan sendiri...

Gambar2 kenderaan saya tu dah ready tapi tak boleh di masukkan ke dalam blog lagi.. masih ada benda yang tak setel...

Kemudian nanti saya sambung lagi ye...

Salam...

Saturday, January 31, 2009

Salam perkenalan...

This blog is meant for me and my only vehicles and its comment.

thank you very much